Objasnená lúpež v Levoči. Prichytený pri čine. Nález munície z 2. svetovej vojny

19.08.2008 Celý región

Objasnená lúpež v Levoči: Popradský policajný vyšetrovateľ obvinil včera zo zločinu lúpeže dvoch mladíkov (17r. a 22r. ) zo Spišského Hrhova, okr. Levoča.
V nedeľu o 4.00 h na autobusovej zastávke na Námestí Š. Kluberta v Levoči prišli obaja k 19 ročnému chlapcovi zo Studenca a vytrhli mu z ruky telefón, s ktorým telefonoval. Keď žiadal telefón späť, lebo ináč to nahlási na polícii, začali ho biť a následne ušli preč. Pri lúpeží k zraneniu poškodeného nedošlo. Levočskí policajti oboch páchateľoch krátko po lúpeží zadržali, pričom mobilný telefón a SIM karta boli u nich zaistené a vrátené poškodenému. Oboch obvinených stíha polícia na slobode.

Prichytený pri čine:
Z prečinu krádeže v štádiu pokusu obvinili včera policajti z Turan nad Ondavou 17 ročného chlapca z obce Borov, okr. Medzilaborce.
Mladík včera o 14:10 h vylomil pootvorené strešné okno na Škode Favorit, ktorá bola odparkovaná na poľnej ceste pred obcou Brusnica, okr. Stropkov. Cez takto vzniknutý otvor vošiel dnu s úmyslom zobrať peniaze, pričom bol ale pristihnutý majiteľom auta. Poškodením okna vznikla škoda 5 000. -. Obvinený je ďalej stíhaný na slobode.

Nález munície z 2. svetovej vojny:
V nedeľu dopoludnia zatelefonoval na políciu v Medzilaborciach 28 ročný muž z obce Zbudské Dlhé, okr. Humenné, že nad hospodárskym dvorom v katastri obce Čabiny našiel muníciu z 2. sv. vojny. Išlo o značne zhrdzavené náboje, ktoré boli v kovovej krabici. Nájdenú muníciu zaistili policajti z Medzilaboriec a následne zneškodnil policajný pyrotechnik.
V nedeľu podvečer bol na políciu v Medzilaborciach telefonický oznámený ďalší nález munície z obdobia 2. sv. vojny. 31 ročný Medzilaborčan našiel v lesnom poraste v katastri obce Vydraň jeden mínometný granát. Aj túto muníciu zaistili policajti z Medzilaboriec a následne bola zneškodnená policajným pyrotechnikom.
 

Vyberte región